Начин на приготвяне
Нарежете месото на парчета. Смесете продуктите за маринатата. Добавете месото към тях, разбъркайте и охладете за 2-4 часа. След това пристъпете към приготвяне на продуктите за ориза.
Сварете граха до омекване, отцедете и го оставете настрана. Сварете ориза и също го оставете. Загрейте олиото и запържете лука за няколко минути.
Прехвърлете в купа. Прибавете чесъна и джинджифила и запържете за няколко секунди, прибавете куркумата и киселото мляко и гответе още няколко минути. Прибавете кориандъра и солта, разбъркайте и махнете от котлона.
Извадете месото от маринатата. Разтопете маслото и запържете лука, добавете подправките, а след малко и месото. Добавете маринатата и бульона, нарязаните кайсии и овкусее със сол и черен пипер. Кипнете, покрийте и варете 45-55 минути.
Междувременно довършете ориза. За целта сипете смесете соса с киселото мляко с ориза, прибавете маслото и поръсете лука. Покрийте с фолио и запечете в предварително загрята фурна. Сервирайте ориза с пикантното агнешко, поръсете с кориандър.