Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода. Смесете гарам масалата, кориандъра, кимиона на прах и чилиото с 2 ч.л. вода, за да направите паста.
Загрейте олиото и семената кимион. Щом олиото се нагрее, добавете картофите и ги задушете. Извадете и оставете настрана. Махнете семената кимион от олиото и добавете още 3 с.л. Добавете лука и го запържете. Прибавете дафиновия лист, кардамона и индийското орехче.
Продължете да пържите, докато лукът стане тъмно кафяв. Прибавете пастата от подправки, след 2 минути сипете 2 с.л. вода. Прибавете джинджифила и чесъна и запържете за още 30 секунди. Прибавете агнешкото месо, канелата и карамфила и задушете за 5-7 минути.
Прибавете доматите и продължете да готвите, докато течността се абсорбира. Прибавете 3.5 ч.ч. вода и сол, сложете капака и гответе на бавен огън 35 минути. Прибавете картофите и гответе още 8-10 минути. Махнете канелата и дафиновия лист и сервирайте.