Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пъстърва с домати

Пъстърва с домати

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пъстърва с домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Пъстървата е от онези риби, които не искат много - малко свеж портокал, няколко минути на скарата и добра компания за обяд"

Необходими Продукти

  • домати - 400 г
  • пъстърва - 6 филета от
  • лук - 1 глава
  • мазнина - 3 с.л. маргарин
  • портокали - 1 брой, може и лимон
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно настърганият лук се задушава в 1 супена лъжица мазнина, прибавят се нарязани домати и се задушават 5 минути. Ястието се подправя със сол, пипер и джоджен.

Отделно се изпържва рибата в маргарин равномерно от двете страни, полива се с лимонов сок и се поднася със задушените домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

горме
горме
щом Пържите с маргарин сте ми ясни
16.05.2015 19:09
1
1