Начин на приготвяне
За тази полезна печена риба почистваме си добре рибата от вътрешностите, като си оставяме главата.
Посоляваме я от всички страни и оставяме на страна.
В купичка си поставяме всички подправки и ги разбъркваме добре.
Вземаме си рибата и от двете страни си правим разрези за да си поставим чесъна, който предварително сме обелили.
Нарязваме си доматите на колелца също и лимона.
Поставяме част от тях във вътрешността, а останалите парченца нареждаме върху самата апетитна пъстърва.
Вземаме си тавичка, която застиламе с хартия за печене и намасляваме добре.
Поставяме рибата и отгоре поръсваме със зехтина пъстървата с домат, чесън и подправки.
Печем пъстървата с домат, чесън и подправки за 30 минути във фурната.