Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с домат, чесън и подправки

Пъстърва с домат, чесън и подправки

Пъстърва с домат, чесън и подправки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"А вие колко често приготвяте вкъщи пъстърва на фурна?"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • мащерка - 1/2 ч.л суха
  • розмарин - 1/2 ч.л сух
  • магданоз - 1/2 ч.л сух
  • черен пипер - млян
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази полезна печена риба почистваме си добре рибата от вътрешностите, като си оставяме главата.

Посоляваме я от всички страни и оставяме на страна.

В купичка си поставяме всички подправки и ги разбъркваме добре.

Вземаме си рибата и от двете страни си правим разрези за да си поставим чесъна, който предварително сме обелили.

Нарязваме си доматите на колелца също и лимона.

Поставяме част от тях във вътрешността, а останалите парченца нареждаме върху самата апетитна пъстърва.

Вземаме си тавичка, която застиламе с хартия за печене и намасляваме добре.

Поставяме рибата и отгоре поръсваме със зехтина пъстървата с домат, чесън и подправки.

Печем пъстървата с домат, чесън и подправки за 30 минути във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: