Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата с риба тон, нахут и зелен лук

Салата с риба тон, нахут и зелен лук

MarianeMariane
Джедай
5611k
Салата с риба тон, нахут и зелен лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Минавате през магазина, грабвате две консерви и салатата е готова, при това е много вкусна"

Необходими Продукти

  • нахут - 400 г консервиран
  • риба тон - 100 г консервирана
  • лук - 4 стръка зелен
  • зехтин - 100 мл
  • лимони - 4 с.л. сок
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • копър - 3 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете рибата тон и нахута от излишната течност. Сметете двата продукта и ги прехвърлете в подходяща купа.

Поставете в буркан с винт продуктите за дресинга и ги разбийте добре.

Овкусете нахута и рибата тон, разбъркайте внимателно и оставете за 1-2 часа в хладилник, за да попият ароматите.

Преди поднасяне поръсете с нарязаните зелени подправки, черен пипер и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: