Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Барбун в хартия

Барбун в хартия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Барбун в хартия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Лесно като детска игра и божествено вкусно - ето това е всичко, което може да искате от една рецепта за риба!"

Необходими Продукти

  • барбун - 4 бр.
  • масло - 60 г
  • лук - 3 глави шалот
  • естрагон
  • босилек
  • магданоз
  • майорана
  • черен пипер
  • бяло вино - 4 с.л. сухо
  • лимони - резени за сервиране
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете 4 кръга от хартия за печене, достатъчно големи, за да може да се завие рибата.

Намажете ги с олиото и сложете рибата отгоре. Разтопете маслото в малка тенджерка, добавете нарязания лук и го запържете до покафеняване.

След това сипете всички подправки. Сипете по 1 с.л. от виното върху всяка риба, след това я намажете с билковото масло.

Завийте и сложете рибите в тава, изпечете ги в загрятата фурна за 20-25 минути. Сервирайте с лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: