Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с печени домати

Паста с печени домати

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Паста с печени домати1 / 2
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • домати - 16 малки доматчета
  • сол и
  • черен пипер
  • босилек - 7 г
  • зехтин - 80 мл
  • чесън - 2 скилидки, нарязани
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • пармезан - 35 г настърган
  • кашкавал - 100 г или сирене
  • спагети 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 160 градуса. Доматчетата се разрязват леко на кръст откъм дръжката, слагат се в огнеупорен съд и се заливат с гореща вода.

Оставят се в нея 30 секунди, изплакват се със студена вода и се обелват. Разрязват се наполовина и се слагат в подходяща тавичка без мазнина.

Посоляват се, подправят се с черен пипер и се поръсват с босилек. Пекат се, докато се изсушат. През това време отделно се сваряват спагетите в подсолена вода.

Отцеждат се и връщат се в тенджерата. Зехтинът се загрява на умерен огън с чесъна, отстранява се от огъня и се прибавя към спагетите заедно с доматите, лимоновия сок, магданоза и пармезана.

Разбъркват се внимателно и се сервират поръсени със сирене или кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: