Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини със сос Горгонзола

Фетучини със сос Горгонзола

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Фетучини със сос Горгонзола1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Разкошни фетучини - като нежно обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • фетучини - 500 г
  • масло - 25 г
  • горгонзола - 250 г
  • сметана - 150 мл
  • вермут - 2 с.л. сух
  • царевично брашно - 1 ч.л.
  • салвия - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата. Междувременно разтопете маслото. Добавете сиренето и разбърквайте няколко минути, докато се разтопи.

Добавете сметаната, вермута и царевичното брашно и разбъркайте добре. Добавете салвията.

Гответе, докато сосът се посгъсти. Овкусете със сол и черен пипер и махнете от огъня. Смесете отцедената паста със соса и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: