Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кавказки кифлички с пиле и картофи

Кавказки кифлички с пиле и картофи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кавказки кифлички с пиле и картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 700 г
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 150 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • маргарин - 200 г
  • вода - 120 мл
  • за плънката
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 бр.
  • мащерка - 1 щипка суха
  • розмарин - 1 щипка сух
  • лют червен пипер - 1/5 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1 щипка
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и се смесват с разтопения маргарин. Разбърква се много добре и се добавят брашното, бакпулверът, сметаната и водата. Замесва се тесто, прави се на топка и се оставя на топло за половин час.

Приготвя се плънка, като бутчетата се запържват и се обезкостяват, след което месото се нарязва на много ситно. Лукът се нарязва на ситно, картофите се настъргват и се смесват с лука.

Добавят се мащерката, розмаринът, лютият червен пипер, нарязаният на ситно чесън, солта и кимионът и всичко се разбърква. Запържва се за 5 минути при непрекъснато бъркане. Тестото се разточва и се изрязват кръгчета с помощта на чаша.

Върху половината кръгчета се слага от плънката и се похлупват с останалите кръгчета. Краищата се защипват и кифличките се редят в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се 30 минути на 200 градуса. Вадят се и се сервират топли или студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: