Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват и се смесват с разтопения маргарин. Разбърква се много добре и се добавят брашното, бакпулверът, сметаната и водата. Замесва се тесто, прави се на топка и се оставя на топло за половин час.
Приготвя се плънка, като бутчетата се запържват и се обезкостяват, след което месото се нарязва на много ситно. Лукът се нарязва на ситно, картофите се настъргват и се смесват с лука.
Добавят се мащерката, розмаринът, лютият червен пипер, нарязаният на ситно чесън, солта и кимионът и всичко се разбърква. Запържва се за 5 минути при непрекъснато бъркане. Тестото се разточва и се изрязват кръгчета с помощта на чаша.
Върху половината кръгчета се слага от плънката и се похлупват с останалите кръгчета. Краищата се защипват и кифличките се редят в тава, постлана с хартия за печене. Пекат се 30 минути на 200 градуса. Вадят се и се сервират топли или студени.