Огретен от грах

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Огретен от грах
Снимка: Desislava Vasileva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Време е за огретен, ама не какъв да е, а с грах - за секунди се изяжда"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • грах - 2 ч.ч.
  • сол - 1 - 2 ч.л. или на вкус
  • яйца - 4 - 5 яйца
  • сирене - 250 - 300 г
  • прясно мляко - около 2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 ч.л. сушена или прясна (мента)
  • масло - за намазване
  • кашкавал - около 200 г за поръсване
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги, нарежете на кръгчета и ги сложете да се посварят, но не до готовност в подсолена вода.

Ако използвате замразен грах, сварете го също. Грахът от буркан има нужда само да се изплакне.

Намазнете тава и подредете ред картофи, отгоре поръсете грах и сирене и подредете така докрай, като завършите с картофите.

Между редовете поръсвайте сол, пипер и джоджен. Залейте огретена с разбитите яйца и мляко и сложете да се пече. Когато е почти готов, добавете отгоре тънки филийки кашкавал и запечете до приятен захар.

По желание към ястието може да се добавят кубчета нарязана шунка или др. колбас.

Опитайте още: Огретен от картофи, Лесен огретен, Огретен със зеленчуци, Огретен със сирене и кашкавал, Сметанов огретен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: