Начин на приготвяне
Измийте и обелете картофите и ги нарежете на не много дебели кръгчета. Пилешките гърди сварете до полуготовност в малко вода с червен пипер и дафинов лист. Оставете леко да се охлади и го нарежете на тънки парченца, подобни на картофите.
Запържете скълцаните лук/праз и чесън в част от олиото. Намазнете тава и подредете пласт картофи, поръсете с малко сол и сложете парченца от пилешкото, а върху него половината от лука и чесъна. Поръсете сол, черен пипер, малко стрит естрагон и залейте с малко мазнина. Продължавайте да редите така, докато приключите продуктите - най-горният пласт е от картофи.
Полейте с разтопеното масло и сложете да се пече за около 1 час или до готовност в загряна на 180 градуса фурна. След това полейте с разбитите яйца и мляко. Върнете да се доопече. 3-4 минути преди да извадите пилешкия огретен от фурната, поръсете с настъргания кашкавал и върнете да се разтопи е печката.