Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Неаполитанска торта с бадемов ликьор

Неаполитанска торта с бадемов ликьор

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Неаполитанска торта с бадемов ликьор2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вярвате ли в любовта от пръв поглед или още веднъж искате да ви покажем тази страхотна Неаполитанска торта"

Необходими Продукти

  • бадеми - 100 г смлени + 50 г филирани
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • бадемов ликьор - 8 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • за сиропа
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар. Добавят се белтъците, брашното, смлените бадеми и бакпулвера.

Разбърква се и се слага в ринг за торта, постлан с хартия за печене.

Пече се 40 минути на 180 градуса. Охлажда се за половин час, набожда се с клечка за зъби и се сиропира с ликьора и лимоновия сок.

Пудрата захар се смесва с вода, така, че да се получи гъста глазура. Тортата се намазва с глазурата и се поръсва с филираните бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: