Руски боровинков пирог

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
07/07/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 173
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с пудрата захар, солта и бакпулвера. В отделен съд се смесват разбитите яйца, млякото, три супени лъжици топла вода и олиото. Млечната смес се добавя към сместа с брашното и се получава гъсто, но течно тесто.

Излива се в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре се изсипват боровинките.

Приготвя се горният слой, като брашното се смесва със студеното масло, нарязано на парчета, и се добавя захарта.

Реже се с нож до образуване на трохи. С тези трохи се поръсват боровинките. Пирогът се пече 40 минути на 180 градуса. Сервира се охладен.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар