Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Руски боровинков пирог

Руски боровинков пирог

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски боровинков пирог2 / 2
07/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • боровинки - 4 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 300 г
  • пудра захар - 170 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за горния слой
  • брашно - 100 г
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва с пудрата захар, солта и бакпулвера. В отделен съд се смесват разбитите яйца, млякото, три супени лъжици топла вода и олиото. Млечната смес се добавя към сместа с брашното и се получава гъсто, но течно тесто.

Излива се в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре се изсипват боровинките.

Приготвя се горният слой, като брашното се смесва със студеното масло, нарязано на парчета, и се добавя захарта.

Реже се с нож до образуване на трохи. С тези трохи се поръсват боровинките. Пирогът се пече 40 минути на 180 градуса. Сервира се охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: