Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски есенен пирог

Руски есенен пирог

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Руски есенен пирог1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Ароматен пирог, обагрен в цветовете на есента - не пропускайте да опитате"

Необходими Продукти

  • моркови - 4 бр.
  • тиква - 200 г
  • стафиди - 1 шепа
  • орехи - 2 шепи
  • брашно - 150 г бяло
  • пълнозърнесто брашно - 100 г
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • бакпулвер - 1 и ½ ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
  • сушени кайсии - 5 бр.
  • олио - 175 мл
  • канела - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата и морковите се настъргват, орехите се нарязват на едро. Смесват се с тиквата и морковите, добавят се стафидите. Двата вида брашно се смесват с канелата, бакпулвера и индийското орехче.

В отделна купа се разбиват яйцата със захарта до пълното ѝ разтваряне. На тънка струйка при непрекъснато бъркане се добавя олиото.

Разбива се 1 минута с миксер. Добавя се брашнената смес на порции, като се разбива с миксер на ниски обороти. Тази смес се добавя към тиквената смес и всичко се разбърква. Тестото се слага в намазана с мазнина тава и се пече 70 минути на 180 градуса.

Приготвя се глазура от пудрата захар и прясно мляко. Млякото се добавя на капки, като непрекъснато се разбърква, докато не се получи еднородна смес. С тази глазура се полива изстиналият пирог и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: