Агнешко с кардамон (Elaichi gosht)

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко с кардамон (Elaichi gosht)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Най-ароматното агнешко, специално за всички любители на ориенталската кухня"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • кардамон - 35 бр. зелен
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л.
  • кориандър - 2 ч.л. на прах
  • домати - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте кардамона с малко вода, за да се получи паста. Загрейте олиото, добавете пастата кардамон и черния пипер.

Пържете 2-3 минути, добавете месото, куркумата, чилито и кориандъра. Задушете за 10 минути, като от време на време разбърквате.

Намалете огъня, добавете киселото мляко, доматите и солта, продължете да готвите за 5 минути.

Добавете 4 ч.ч. вода, сложете капак и задушавайте, докато месото напълно омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: