Начин на приготвяне
Накиснете шафрана в 1/4 ч.ч. вода. Накиснете агнешкото във вода за 30 минути. Пасирайте лука и го запържете в 2 с.л. олио.
Сварете месото с костите в 6 с.л. вода заедно със сол, дафиновия лист, 1 карамфил, 3 бр. кардамон, канелата и запържения лук. Извадете месото и отцедете бульона.
Междувременно кипнете млякото заедно с оставащия карамфил, кардамон и пръчицата канела. Щом млякото се редуцира до 1/3, махнете от котлона и оставете да се охлади.
Добавете сметаната и разбъркайте. Добавете месото и 3 ч.ч. от бульона към млякото. Загрейте оставащия олио, добавете копъра и след 20 секунди добавете кимиона и пипера.
Запържете за 10 секунди и залейте месото. Добавете захарта, овкусете със сол. Запечете докато месото покафенее.