Агнешко в мляко (Aab gosht)

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Агнешко в мляко (Aab gosht)1 / 2
12/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шафран - 8 нишки
  • агнешко месо - 700 г + 250 г кокали
  • лук - 100 г шалот
  • олио - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • карамфил - 2 бр.
  • кардамон - 6 бр. зелен
  • канела - 2 пръчки
  • прясно мляко - 1.2 л
  • сметана - 2 с.л.
  • копър - 1/2 ч.л. на прах
  • кимион - 1/2 ч.л. на прах
  • бял пипер - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете шафрана в 1/4 ч.ч. вода. Накиснете агнешкото във вода за 30 минути. Пасирайте лука и го запържете в 2 с.л. олио.

Сварете месото с костите в 6 с.л. вода заедно със сол, дафиновия лист, 1 карамфил, 3 бр. кардамон, канелата и запържения лук. Извадете месото и отцедете бульона.

Междувременно кипнете млякото заедно с оставащия карамфил, кардамон и пръчицата канела. Щом млякото се редуцира до 1/3, махнете от котлона и оставете да се охлади.

Добавете сметаната и разбъркайте. Добавете месото и 3 ч.ч. от бульона към млякото. Загрейте оставащия олио, добавете копъра и след 20 секунди добавете кимиона и пипера.

Запържете за 10 секунди и залейте месото. Добавете захарта, овкусете със сол. Запечете докато месото покафенее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: