Начин на приготвяне
Накиснете агнешкото месо в топла вода за 15 минути. Пасирайте джинджифила, чесъна и чушките. Прибавете киселото мляко и 1/4 ч.л. кимион. Мариновайте агнешкото месо в тази смес и го оставете да престои поне 1 час.
Междувременно бланширайте спанака, отцедете и го пасирайте. Загрейте олиото и добавете дафиновия лист, кардамона и карамфила. Когато олиото се загрее достатъчно, прибавете лука. Запържете за 15 минути на слаб огън. Добавете кориандъра и след 2 минути прибавете 1/2 ч.л. кимион и малко вода.
Прибавете агнешкото месо, разбъркайте добре и задушете за 10 минути. След няколко минути добавете нарязаните домати, доматената паста и гответе няколко минути.
Прибавете 1 1/4 ч.ч. топла вода и сол. Задушавайте на бавен огън, а когато месото е почти готово, добавете спанака. Гответе за 5 минути. Сервирайте ястието, поръсено с индийско орехче.