Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от дюли на резенчета

Конфитюр от дюли на резенчета

AniAni
Новак
85010
Конфитюр от дюли на резенчета
Снимка: Ani
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10 бурканчета
"Как да не се влюбиш във вкуса на този уникален дъхав конфитюр от дюли"

Необходими Продукти

  • дюли - 2 кг
  • захар - 2 кг
  • вода - 4 ч.ч
  • индрише - 3 - 4 листенца /барбароза/
  • лимонтузу - 2 равни ч.ч. ( по 1 ч.л./кг захар)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват и се нарязват на кубчета. Слагат се в съд за варене и се заливат с вода, колкото да ги покрие.

Варят се докато поомекнат.

Изваждат се в тавичка и се разстилат на един ред. Оставят се да преседят една нощ.

На другия ден дюлите се слагат в леко сгъстен сироп, приготвен от захарта и водата, и се варят, докато сиропът се сгъсти като сироп за сладко.

Прибавя се лимонената киселина и след 1-2 минути се сваля от огъня. С решетъчна лъжица се разпределят кубчетата дюли по бурканите и се заливат със сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко вода се слага за сиропа
18.11.2024 09:51