Поширани дюли

Поширани дюли
Снимка: Веселина Константинова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Нежен аромат изпълва целия дом, аромат на поширани дюли и магия"

Необходими Продукти

  • дюли - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • мед - 2 с.л.
  • карамфил - 2 - 3 бр.
  • звездовиден анасон - 1 бр.
  • индрише - 2 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дюлите от кори, семки и ако има загнили участъци. Измийте ги и ги нарежете на филийки.

В касерола сложете захарта и около 1 л вода.

Сложете съда на котлона и загрейте сиропа до кипене.

Поставете парченцата дюли, добавете карамфила, звездовидния анасон и листенцата индрише.

Намалете котлона и оставете дюлите да къкрят за около 30 минути, но ако е необходимо - удължете времетраенето на варене.

Течността трябва да изври, да се сгъсти, а дюлите да омекнат.

Пошираните дюли придобиват невероятен кехлибарен цвят и аромат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: