Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното с щипка сол и една чаена лъжичка бакпулвер.
Към него добавете едно яйце, един жълтък, 100 г захар и нарязаното на парчета студено краве масло. Ароматизирайте с настърганата кора от един лимон и едно прахче ванилия.
Замесете меко маслено тесто. Измесеното тесто приберете в хладилник за един час.
От охладеното тесто си откъснете малко парче. Останалото разточете на парче хартия за печене. Прехвърлете го в продълговата тавичка с размер 28/18 см Оформете високи бордове.
От отделеното тесто направете фитил. С него разделете тестото на 6 сектора.
Във всеки сектор (кутийка) изсипете от мармалада от сини сливи и конфитюра от дюли.
Старайте се да ги редувате по цвят, за да изглежда сладкишът по-красив.
Изпечете кростата на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.
След изпичането прехвърлете кростатата с мармалад от сини сливи и конфитюр от дюли на решетка и поръсете по краищата с пудра захар.
Да ви е сладко!
Коментари