Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Италианска салата Панцанела

Италианска салата Панцанела

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Италианска салата Панцанела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"С какво вино ще поднесете тази италианска салата?"

Необходими Продукти

  • хляб - 280 г стар
  • краставици - 1 бр.
  • домати - 5 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • маслини - 225 г
  • босилек - 20 листа
  • За дресинга
  • зехтин - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л. винен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба във вода за 2 минути, извадете и го отцедете добре, нарежете и го оставете в хладилник за 1 час.

Направете дресинга, като смесите всички продукти.

Нарежете краставицата, доматите, лука и маслините.

Добавете хляба и босилека, залейте с дресинга и разбъркайте. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само да добавя- това се отнася за всички рецепти, които прочетох,тъй като съм я правила в Италия, в района на - червения лук, нарязан на шайби, се накисва поне половин час в оцет балсамико, а салатата се подправя с лимон, може да се добави и едър сварен боб
12.05.2023 13:04