Начин на приготвяне
Панцанелета е типично ястие от региона на централна Италия.
В началото се е смятало за бедняшка храна, приготвена от стар накиснат хляб.
В тази рецепта вместо стар хляб съм използвала обикновена франзела. Тя се нарязва на филийки, които се запичат до хубав загар.
Доматите се измиват и нарязват на средно големи парчета, кубчета или филийки. Поставят се в купа за салата, прибавят се счуканата скилидки чесън и нарязаният на кръгчета червен лук.
Салатата се овкусява със сол, оцет, зехтин и малко смлян черен пипер.
Накрая се прибавят нарязаните препечени филийки франзела и пресни листенца пресен босилек.
Разбърква се, след което е готова за сервиране.
Средиземноморска салата Панцанела - това е една наистина уникална салата с домати.