Рататуй с мащерка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Рататуй с мащерка
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • домати - 900 г
  • зехтин - 120 мл
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. червени + 1 бр. жълта
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко зехтин в тиган и запържете лука за 5 минути. Добавете чесъна и задушете за още 2 минути. Отцедете.

Добавете нарязания патладжан и още малко зехтин и запържете за 5 минути.

Добавете и оставащия зехтин и запържете тиквичките. Извадете ги. Добавете чесъна и доматите в тенджера, прибавете дафиновия лист и мащерката, малко сол и черен пипер.

Задушете докато доматите омекнат. Върнете зеленчуците при доматите и задушете за още 15 минути. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: