Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй с пресен чесън, мащерка и риган

Рататуй с пресен чесън, мащерка и риган

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Рататуй с пресен чесън, мащерка и риган
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Точно когато си мислите, че рататуят няма как да стане още по-вкусен, някой предлага да добавим пресен чесън и става ужасно вкусно"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 5 бр.
  • червен лук - 2 глави
  • пресен чесън - 4 стръка
  • риган - пресен
  • мащерка - прясна
  • копър - пресен
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и нарежете на шайби. Сложете го в студена подсолена вода за около 20 минути, за да пусне горчивия тъмен сок.

През това време подгответе и останалите зеленчуци. Измийте ги, подсушете ги и нарежете и тях на шайби.

Отцедете патладжана, измийте и подсушете с памучна кърпа. Тиквичките също подсушете.

В обла тавичка започнете реденето на зеленчуците, като редувате тиквичка, патладжан, домат, кръгове лук и така до изчерпване на всички продукти.

Двата стръка от пресния чесън наситнете и поръсете рататуя, посолете със солта, полейте със зехтина и соевия сос, размажете с помощта на четчица, за да попадне върху наредените зеленчуци.

Поставете върху рататуя клонки мащерка и риган и метнете във фурната за около час.

Извадете, охладете и отново поръсете с останалите два стръка прясно скълцан пресен чесън и копър.

Освежете и украсете с клонки прясна мащерка и риган.

Голяма вкусотия!

Рататуят с пресен чесън, мащерка и риган е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: