Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Патладжанов дип с кориандър

Патладжанов дип с кориандър

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Патладжанов дип с кориандър2 / 2
21/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Да попитаме за приятел - прието ли е да придърпаш купичката с дип само за себе си, защото е много вкусен"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. големи
  • зехтин - 150 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • кориандър - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната. Нарежете патладжаните на по 2 половини и ги сложете в покрита с фолио тава, с кожата нагоре. Запечете за 20 минути.

Междувременно загрейте 4 с.л. от зехтина и запържете лука. Добавет чесъна, овкусете със сол и черен пипер.

Издълбайте вътрешността на патладжаните и ги пасирайте с лука и чесъна.

Добавете лимоновия сок и оставащия зехтин, ако е необходимо овкусете с още сол и черен пипер. Гарнирайте готовия дип с кориандър и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: