Начин на приготвяне
Патладжаните се обелват, нарязват се на кубчета и се посоляват. Оставят се да престоят половин час и отделилия се от тях сок се изхвърля.
Добавят се настърганите домати и лук, олиото, накълцаният копър, половината магданоз, половината нарязани на ситно кисели краставички, виното и всичко се слага на слаб огън. Къкри до омекване на патладжаните и сгъстяването на соса.
Каймата, яйцето и хляба се смесват. Подправят се с черен пипер, индийско орехче и останалата половина магданоз и кисели краставички.
От сместа се оформят кюфтета, които се нареждат в тава и се заливат с патладжановия сос, който преди това се смесва със сметаната.
Ястието се запича на 220 градуса във фурната, като кюфтетата се обръщат, когато са готови от горната страна.