Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Баба Гануш с ливански плосък хляб

Баба Гануш с ливански плосък хляб

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Баба Гануш с ливански плосък хляб
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Поднасяме любимата си патладжанена разядка с овкусен хляб, защото приятелите ни заслужават само най-доброто"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • тахан - 4 с.л.
  • бадеми - 25 г
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • кимион - 1/2 ч.л. зърна
  • мента - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка - за украса
  • За хляба
  • хляб - 6 бр. плоски питки
  • сусам - 3 с.л.
  • мащерка - 3 сл.
  • мак - 3 с.л.
  • зехтин - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сусамовото семе, нарязаната мащерка и маковата смес и счукайте добре. Сипете в зехтина и поръсете получената смес върху плоските питки.

Запечете ги на загрят грил.

Запечете патладжаните, обелете и внимателно отцедете течността от тях. Сипете ги в блендер заедно с чесъна, тахана, бадемите, лимоновия сок, кимиона и другите подправки.

Нарежете ментата и прибавете към дипа. Сервирайте с хляба и мащерка за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: