Начин на приготвяне
Маслото се разтопява и с него се намазва дъното на тавичка. Брашното се смесва с бакпулвера и половината от захарта и се разбърква. Добавя се прясното мляко и се разбърква до получаването на еднородна смес.
Накрая се добавя останалото разтопено масло, което е добре изстинало.
Прасковите се заливат с гореща вода и се оставят за 2 минути. Кората се обелва и плодовете се нарязват на резенчета. Поръсват се с останалата захар и се добавя ситно нарязаният босилек.
Напръскват се със смес от балсамовия оцет и водата, всичко се разбърква и се оставя за 10 минути.
Тестото се излива в тавата и отгоре се слагат прасковите с босилека. Пече се 35 минути на 190 градуса. Вади се и се оставя леко да изстине в тавата, след което се сервира още топло.