Чорба от тиквички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Чорба от тиквички4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Икономична, лесна за приготвяне и толкова вкусна - как да не я опита човек веднага"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • олио - 3 с.л. или масло
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • магданоз
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • лимони
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остържете тиквички, измийте ги и ги нарежете на кубчета. Сложете ги да се варят в подсолена вода. За по-добър вкус, може да сложите с бульона парче кокал или парче хляб.

Извадете омекналите тиквички от бульона и ги пасирайте.

Направете запръжка, като запържите в олиото скълцания лук, брашното и червения пипер. Разредете я с течността на супата и добавете отново тиквичките. Варете още 10 минути.

Добавете измития ориз, а след като омекне и той, добавете скълцан копър и магданоз.

Застройте поохладената вече чорба с разбитите кисело мляко, яйце и лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: