Зелена лютеница

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Зелена лютеница
Снимка: Veliko Mitev
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Приятна изненада - зелена лютеница, която пленява с интересен вкус!"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 3 кг
  • чушки - 3 кг зелени
  • олио - 400 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се подреждат в тава, изпичат се, обелват се и се пасират или претриват в хаванче. Чушките се изпичат, обелват и нарязват на много ситно. Загрейте олио в тенджера и изсипете зеленчуците.

Когато лютеницата остане само на мазнина, се прибавя магданозът.

Зелената лютеница се разсипва в буркани, които се стерилизират само 5 минути.

След отваряне на лютеницата може да поднесете със счукан чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галя
Галя
В повечето рецепти за лютеница се слага И захар. В тази не се ли слага?
22.09.2017 22:55
1