Вино от смокини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
18/08/2015
"Запазете виното от смокини за най-съкровените моменти!"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 599
  • Преглеждания за месеца440
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сушени смокини - 1 и 1/2 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 4 л
  • винена мая - 10 г
* мерки и количества
Домашно Вино

Начин на приготвяне

Смокините се режат на много ситни парченца и се изсипват в голям съд с обем 8 литра, за предпочитане дамаджана.

Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15 минути на бавен огън.

Сиропът се охлажда, прецежда се и се добавя в дамаджаната заедно с винената мая.

Гърлото на дамаджаната се покрива с хартия за печене, като се правят няколко дупки с игла и се стяга с ластик. Оставя се за 1 месец на топло, като не се отваря.

След това се прецежда, разпределя се в бутилки и се съхранява на хладно.

Метална мярка за алкохол 100 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална мярка за алкохол 100 мл
3.99 лв.
Виж ››

Когато ви кажат да сипете едно голямо, първо посегнете към металната мярка, а после към вида алкохол. Металната мярка за 100 мл алкохол е подходяща за домашна и за професионална употреба. Мерките трябва да са точни, за да се уважаваме.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар