Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Тапас с бадеми, маслини и сирене

Тапас с бадеми, маслини и сирене

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Тапас с бадеми, маслини и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за маринованите маслини
  • кориандър - 1/2 ч.л. семена
  • копър - 1/2 ч.л. семена
  • розмарин - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • оцет - 1 с.л. шери
  • зехтин - 2 с.л.
  • маслини - 115 г зелени + 115 г черни
  • За маринованото сирене
  • козе сирене - 150 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • оцет - 1 с.л. бял винен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • естрагон - 3 стръка
  • За осолените бадеми
  • кайенски пипер - 1/4 ч.л.
  • морска сол - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • бадеми - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите маринованите маслини, начукайте добре семената кориандър и копър. Смесете с розмарина, магданоза, чесъна, оцета и зехтина и прибавете към маслините.

Сложете в хладилник и е най-добре да престои няколко дни. За да направите сиренето, нарежете го и го мариновайте с предварително смесените зехтин, оцет, черен пипер на зърна и естрагона.

Сложете в хладилник за 3 дни. За да направите осолените маслини, смесете кайенския пипер и солта.

Разтопете маслото със зехтина и запържете бадемите за 5 минути. Извадете ги от тигана и смесете със солта и пипер.

Охладете, сложете в буркан и оставете за няколко дни. За да сервирате тапас, пригответе малки чинийки и разпределете маслините, сиренето и бадемите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: