Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Апетитна разядка от броколи, кейл и лешници

Апетитна разядка от броколи, кейл и лешници

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Апетитна разядка от броколи, кейл и лешници
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
14/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
24 мин.
Порции
2
"Поднесете апетитната разядка с броколи и кейл върху крекери или препечен хляб"

Необходими Продукти

  • броколи - 250 г (розички+ пънчетата)
  • кейл - 100 г (листа)
  • лешници - около 50 г сурови, белени
  • лимони - 1 бр. (сока)
  • зехтин - 50 мл Екстра върджин
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете на котлона тенджера с вода и две щипки сол. Оставете да заври, а през това време си измийте и накъсайте броколите, оставяйки и пънчетата им. Отделете листата на кейла от твърдите дръжки.

Когато водата заври, сварете, първо, броколите, докато леко омекнат. Извадете ги с решетъчна лъжица и на тяхно място сложете кейла да се бланшира, докато листата омекнат.

Отцедете и поставете двата зеленчука в блендер заедно с лешниците (предварително смлени, по желание и леко запечени, за да си пуснат аромата) и чесъна.

Изцедете сока на един лимон, сипете зехтина и сол на вкус и блендирайте до получаване на гладка смес. Ако разядката ви се получи по-рядка, си добавете още смлени лешници, а ако пък стане много гъста - сипете лъжичка- две от бульона от варенето или пък малко зехтин.

Поднесете здравословната и апетитна разядка от броколи, кейл и лешници украсена с цели лешници и полята със струйка зехтин.

Задължително акомпанирайте с препечени филийки, крекери или гризини.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: