Начин на приготвяне
За да приготвите сладкото от ананас, отцедете го предварително, пасирайте в кухненски робот, отново прецедете от излишната течност и сложете да се вари в уок, докато всякаква течност се изпари. Добавете захарта и варете, докато сладкото потъмнее и стане лепкаво, като бъркате непрекъснато. Финално разбъркайте с царевичното нишесте. Оставете готовото сладко в хладилника.
За тестото разбийте маслото и захарта в купа, след това добавете яйцето, разбийте до хомогенизиране. Пресейте брашното и сухото мляко и при непрекъснато бъркане долейте течната смес в сухите съставки. Оформете гладко и еластично тесто и при нужда добавете още малко брашно - тестото не трябва да е ронливо.
Гребвайте по чаена лъжичка от сладкото от ананас и оформете топченца върху дланите си, които може да подреждате върху хартия за печене.
Всяка топчица сладко поставете в тесто листче тесто, разточено до около 4 см диаметър, и покрийте, като оформите леко издължени бухтички. Подредете ги в тава с хартия за печене, направете леко решетка върху всяка кифличка и намажете с разбит жълтък.
Изпечете ги в загряна на 175 градуса фурна за около 20 минути или докато станат златисто кафяви.