Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с гъбен сос по неаполитански

Спагети с гъбен сос по неаполитански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Спагети с гъбен сос по неаполитански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Като ги гледаме тези спагети, си мислим, че това диетите са загубено време и пропилени усилия, честно"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 500 мл течна
  • масло - 20 г
  • лук - 1 глава
  • печурки - 400 г
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в солена вода, така че сърцевината да е леко твърда. Отцеждат се от водата.

Приготвя се сос, като гъбите се нарязват на филийки. Лукът се реже на ситно и се запържва в маслото до прозрачно. Добавят се гъбите и се запържват до златисто.

Поръсват се с брашното и солта и се разбъркват. При непрекъснато бъркане се налива сметаната.

Загрява се, без да се кипва, за около 2 минути при непрекъснато бъркане. Спагетите се добавят в соса, разбъркват се и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: