Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Царевични бургери

Царевични бургери

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Царевични бургери2 / 2
26/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Вегетариански бургери, които могат да накарат дори заклет любител на мръвката да преглъща жално"

Необходими Продукти

  • червен лук - 1 глава скълцан
  • чесън - 1 скилидка, скълцана
  • люти чушки - 1 бр. червена, почистена и нарязана ситно
  • царевица - около 400 г от консерва, отцедена
  • магданоз - 1 малка връзка
  • моркови - 1 бр. настърган
  • соева кайма - 115 г или настърган ситно картоф
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 1 бр. малко, разбито
  • мазнина - за печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в кухненски робот лука, чесъна, чили чушката, отцедената царевица и магданоза, докато се получи кайма.

Прехвърлете сместа в купа и разбъркайте с настъргания морков и соевата кайма/картоф. Овкусете сместа с подправките.

Ако е прекалено ронлива, за да се оформи на кюфтета, може да я споите с разбито яйце.

От каймата оформете 4 еднакви бургера. Подреждайте ги в тавичка с хартия за печене и оставете да престоят в хладилника за половин час.

Напръскайте бургерите с мазнина и ги сложете да се изпекат върху загрято барбекю или грил тиган за около 4-5 минути от всяка страна. Обръщайте ги внимателно, за да не се разпаднат.

Може да поднесете бургерите с гарнитура от ориз или между хлебче, гарнирано със зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: