Начин на приготвяне
Смелете в кухненски робот лука, чесъна, чили чушката, отцедената царевица и магданоза, докато се получи кайма.
Прехвърлете сместа в купа и разбъркайте с настъргания морков и соевата кайма/картоф. Овкусете сместа с подправките.
Ако е прекалено ронлива, за да се оформи на кюфтета, може да я споите с разбито яйце.
От каймата оформете 4 еднакви бургера. Подреждайте ги в тавичка с хартия за печене и оставете да престоят в хладилника за половин час.
Напръскайте бургерите с мазнина и ги сложете да се изпекат върху загрято барбекю или грил тиган за около 4-5 минути от всяка страна. Обръщайте ги внимателно, за да не се разпаднат.
Може да поднесете бургерите с гарнитура от ориз или между хлебче, гарнирано със зеленчуци.