Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Скариди саганаки с доматен сос и фета

Скариди саганаки с доматен сос и фета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Скариди саганаки с доматен сос и фета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 4 с.л.
  • мента - 3 с.л.
  • скариди - 17 бр. големи
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 4 глави шалот
  • доматена паста - 1 с.л.
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • захар - ½ ч.л.
  • люти чушки - ¼ ч.л. сухи
  • домати - 4 бр. настъргани
  • фета - 120 г
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и изпържете пасирания лук и ситно нарязания чесън за 3-4 минути.

Добавете доматената паста и пържете още 2 минути, сипете виното и гответе докато се редуцира наполовина.

Прибавете ригана, захарта, лютите чушки и доматите.

Кипнете, намалете огъня и гответе 12 минути. Прибавете ментата и скаридите, овкусете със сол и черен пипер.

Поръсете с натрошената фета, гответе още 3-5 минути, гарнирайте с лимон и магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: