Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди саганаки от моята кухня

Скариди саганаки от моята кухня

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Скариди саганаки от моята кухня
Снимка: marcheva14
1 / 2
13/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Изтънчено, ароматно и много вкусно - създадено да впечатлява"

Необходими Продукти

  • скариди - около 250 г или 6 бр. големи
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • резене - 1/2 грудка
  • захар - 1 ч.л. до 2 ч.л.
  • узо - 30 мл
  • домати - 300 г консерва на кубчета Cirio
  • сол - 1 ч.л.
  • фета - 50 г сирене
  • риган - 2 - 3 щипки сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите са размразени - бланширани.

В тенджера/тиган с дебело дъно се слага зехтин да се сгорещи и се добавя наситнен лук и резенето - да омекнат и леко да се зачервят. Изваждат се и се оставят настрана.

Скаридите се слагат в тигана, поръсват се със захар и се оставят да си променят цвета им и захарта леко да се карамелизира. За да се прекъсне горенето, се заливат с Узо. Възпламеняват се.

Изваждат се и се поставят на топло. Доматите, резенето и лукът се връщат в тигана, добавя се сол и риган и се оставят на умерен огън да къкрят за около 10 мин - да се сгъстят.

Добавят се скаридите и сиренето и внимателно се разбърква. Оставя се на котлона за още една минута.

Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.

Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!

Източник: Кулинарен блог на Мария Митева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: