Начин на приготвяне
Скаридите са размразени - бланширани.
В тенджера/тиган с дебело дъно се слага зехтин да се сгорещи и се добавя наситнен лук и резенето - да омекнат и леко да се зачервят. Изваждат се и се оставят настрана.
Скаридите се слагат в тигана, поръсват се със захар и се оставят да си променят цвета им и захарта леко да се карамелизира. За да се прекъсне горенето, се заливат с Узо. Възпламеняват се.
Изваждат се и се поставят на топло. Доматите, резенето и лукът се връщат в тигана, добавя се сол и риган и се оставят на умерен огън да къкрят за около 10 мин - да се сгъстят.
Добавят се скаридите и сиренето и внимателно се разбърква. Оставя се на котлона за още една минута.
Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева