Начин на приготвяне
В загрят тиган със зехтин сложете изчистените скариди и гответе за две минути. Извадете ги от тигана.
В тигана сложете първо обеления и ситно нарязан чесън, след това ситно нарязания лук.
Нарежете на ситно доматите и ги прибавете в тигана. Поръсете със сол, черен пипер, лют пипер, щипка захар, сух риган и мащерка.
Когато течността от доматите поизври за около 3-4 мин, добавете виното. Оставете на котлона да се редуцира виното, като малко да се изпари (3-4 мин.).
След това добавете скаридите, разбъркайте, добавете още малко зехтин, поръсете с натрошено сирене и босилек. Поднесете горещи.
Да ви е сладко!
Скаридите по гръцки със доматен сос са готови.