Лютеница Апетитка

ЕфросияЕфросияНовак301
17/10/2010
"Леко пикантна лютеница Апетитка, която ви препоръчваме да поднесете с топъл селски хляб с хрупкава коричка!"
Приготвяне60 мин.
Готвене65 мин.
Общо125 мин.
Порции6-8 буркана
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 564
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • домати - 4 кг
  • чушки - 1 кг сурови или много леко препечени, нарязани на колелца чорбаджийки
  • чесън - нарязан на парченца
  • магданоз
  • олио - 300 г
  • оцет - 250 г
  • захар - 150 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се смилат на машинка за месо и се слагат да се варят заедно с маринатата до сгъстяване.

Прибавят се нарязаните на парченца чушки и се варят не повече от 10 минути. Оттегля се от котлона и се добавят чесънът и магданозът.

Лютеницата се пресипва в бурканчета, коио се затварят и се стерилизират за 15 минути.

Рейтинг

5 4
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Василев
Василев
31.08.2013 08:44
бързо приготвяне и много вкусна зимнинка
5
1