Ябълкова лютеница

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Ябълкова лютеница
Снимка: Анонимен
2 / 3
02/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8 бурканчета
"Обещаваме ви, че толкова вкусна лютеница не сте опитвали досега!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 кг недоузряли
  • стафиди - 350 г скълцани
  • домати - 1 кг
  • лук - 300 г
  • захар - 1 кг
  • джинджифил - 1 к.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • карамфил - по желание
  • горчица - по желание
  • червен пипер - по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете доматите и скълцайте ситно лука. Обелете ябълките, почистете ги, нарежете ситно и ги сложете да се задушат в малко вода, докато омекнат.

Добавете в съда при тях лук и доматите, стафидите и оставете лютеницата да се задушава за около 1 час на слаб котлон. Овкусете с подправките, разбъркайте хубаво и снемете от огъня.

Така приготвената лютеница разсипете в бурканчета, затворете ги и стерилизирайте за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: