Начин на приготвяне
Първо смелете заедно овесените ядки с лененото семе. Добавете към тях двата вида брашно и поръсете със сол.
Отделно разтворете маята в 100 мл вода. Прибавете я към брашната и налейте зехтина. Постепенно замесете тесто.
Ако е необходимо, добавете си още малко течност, за да не е прекалено твърдо тестото.
Месете около 6 минути, а ако имате кухненски робот, времето е по-малко - около 3 минути.
Сложете тестото в купа и го покрийте с кърпа. Оставете го на топло, за да втаса за около час.
От готовото тесто откъсвайте топчета и оформяйте малки хлебчета. Постелете хартия за печене в тава и нареждайте хлебчетата на разстояние едно от друго.
Оставете ги повторно да втасат и да бухнат леко. Имайте предвид, че тези диетични хлебчета няма да бухнат толкова много.
Намажете втасалите хлебчета с топла вода с кухненска четка. Поръсете ги с ленено семе и ако имате - едра сол.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете хлебчетата за около 25 минути. На 10-тата минута обаче намалете фурната на 180 градуса, за да не загорят.
Хлебчетата за тънка талия са много вкусни, опитайте ги!