Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с ориз и сушени домати

Печена пъстърва с ориз и сушени домати

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Печена пъстърва с ориз и сушени домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. почистени
  • ядки - 75 г микс (кашу, кедрови ядки, бадеми)
  • зехтин - 25 мл
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - 2 ч.л. настърган
  • ориз - 175 г сварен
  • домати - 4 бр.
  • сушени домати - 4 бр.
  • естрагон - 2 с.л. пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 90 градуса. Запечете ядките за 3-4 минути и ги нарежете.

Загрейте ехтина и запържете лука. Добавете джинджифила и пържете още 1 минута, прехвърлете в купа.

Добавете ориза, нарязаните домати, сушените домати, ядките, естрагон, черен пипер и сол.

Сложете пъстървите върху намазнено фолио и ги напълнете със сместа. Завийте с фолио и запечете за 20-25 минути. Нарежете рибата и поднесете със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: