Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 170 градуса, а формата за кекс се намаслява и се набрашнява. Маслото се разбива със захарта с миксер.
Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко тестото се разбива добре. Бананите се намачкват с вилицата до консистенцията на каша, като се оставят няколко не намачкани парченца. Прибавят се към тестото заедно с меда.
Отделно се пресява брашно заедно с бакпулвера, солта и канелата.
Прибавят се към тестото и на ниски обороти на мискера се разбъркват до еднородна маса. Изсипват се орехи, които са нарязани на дребно.
С дървена лъжица се разбърква сместа за меден сладкиш. Меденото тесто се изсипва във формата за печене и се подравнява отгоре.
Пече се 35 - 45 минути, като с помощта на клечка се проверява дали се е изпекъл банановият кекс.
Поглезете се и вие с бананово-меден кекс!
Коментари