Пилешки Огретен

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Пилешки Огретен1 / 2
20/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Сготви70 мин.
Общо115 мин.
Порции6 парчета

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете картофите и ги нарежете на не много дебели кръгчета. Пилешките гърди сварете до полуготовност в малко вода с червен пипер и дафинов лист. Оставете леко да се охлади и го нарежете на тънки парченца, подобни на картофите.

Запържете скълцаните лук/праз и чесън в част от олиото. Намазнете тава и подредете пласт картофи, поръсете с малко сол и сложете парченца от пилешкото, а върху него половината от лука и чесъна. Поръсете сол, черен пипер, малко стрит естрагон и залейте с малко мазнина. Продължавайте да редите така, докато приключите продуктите - най-горният пласт е от картофи.

Полейте с разтопеното масло и сложете да се пече за около 1 час или до готовност в загряна на 180 градуса фурна. След това полейте с разбитите яйца и мляко. Върнете да се доопече. 3-4 минути преди да извадите пилешкия огретен от фурната, поръсете с настъргания кашкавал и върнете да се разтопи е печката.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: