Начин на приготвяне
Рибата се почиства, измива се и се сварява в подсолена и подкиселена с оцет вода. Добре сварената риба се обезкостява, маха ѝ се кожата и месото се нарязва на парчета.
Картофите се сваряват цели, обелват се и след изстиване се нарязват на тънки филийки. Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Постепенно към него се добавят нарязаните домати и кисели краставички.
Когато те се позапържат, се добавят картофите, рибата и нарязаният на ситно магданоз. Съвсем леко се задушават за около 5 минути и сместа се изсипва в намазана с мазнина тава.
Поръсва се с настърган кашкавал и се залива с разбитото с яйцата мляко и сметана. Пече се в умерена фурна до зачервяване. Сервира се с резенчета лимон.