Огретен с риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Огретен с риба1 / 2
27/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • картофи - 600 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сметана - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива се и се сварява в подсолена и подкиселена с оцет вода. Добре сварената риба се обезкостява, маха ѝ се кожата и месото се нарязва на парчета.

Картофите се сваряват цели, обелват се и след изстиване се нарязват на тънки филийки. Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Постепенно към него се добавят нарязаните домати и кисели краставички.

Когато те се позапържат, се добавят картофите, рибата и нарязаният на ситно магданоз. Съвсем леко се задушават за около 5 минути и сместа се изсипва в намазана с мазнина тава.

Поръсва се с настърган кашкавал и се залива с разбитото с яйцата мляко и сметана. Пече се в умерена фурна до зачервяване. Сервира се с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: