Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен с кренвирши

Огретен с кренвирши

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Огретен с кренвирши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кренвирши - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • масло - за намазване
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на колелца и ги сварете в подсолена вода за 10 минути. Загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук. Посолете на вкус.

Когато лукът омекне, добавете нарязаните на дребно кренвирши и разбъркайте. Поръсете продуктите със сол, брашно, червен пипер и чубрица. Налейте прясното мляко и добавете сварените и отцедени картофи.

Изсипете сместа в предварителна намазнената тавичка. Поръсете с настъргания кашкавал. Печете ястието около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: