Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Бабините катми с прясно мляко

Бабините катми с прясно мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Бабините катми с прясно мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Бабините катми определено са най-вкусните катми, които сме опитвали"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 кг
  • масло - 3 с.л.
  • мая - 20 г
  • сода - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте до хомогенност всички продукти без содата за хляб и маслото.

Получената смес е по-гъста от обикновено, но това ще позвули да станат пухкави и на дупки.

Оставете сместа да втаса и да шупне. След това объркайте леко със содата

Изпържете катмите в тиган от двете страни последователно. Всяка готова катма мажете с масълце.

Поднесете катмите със сладко или мармалад по избор или със сирене и кашкавал.

Бабините катми с прясно мляко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: